dijous, 15 de novembre del 2007

Segona sessió

El dissabte 10 de novembre, al saló d'actes de l'IES rei en Jaume d'Alzira, vaig assistir a la ponència «Llegir a l'era digital» dins del curs «Fomentar la lectura en la societat del coneixement» a càrrec de la Dra. Laura Borràs, de la UOC .

La ponent, ajudada d'una presentació, va fer un recorregut per la història de la publicació i de les diferents formes de literatura, des de la digitalitzada fins la hipertextual.
Amb una gran habilitat va fer que no perdérem l'interéss en cada idea que ens comunicava -que gran comunicadora. Ho va il·lustrar amb gran quantitat d'exemples i anècdotes, la qual cosa va fer que el temps passara amb gran rapidesa, no ens donava temps a pendre notes -una llàstima no disposar d'aquesta presentació, encara que fora en format text.

La dicotomia «nadiu digital - immigrant digital» em va situar en un lloc concret. El país on sóc immigrant qui el domina? És un problema que també seria interessant debatre'l. Qui posseeix el control sobre els formats, controla la informació. Són les multinacionals els qui han de posseir els format o els usuaris?

«Llegir és consumir ficcions».

Per saber un poc més sobre la literatura digital, hipertextual, etc. llegiu aquest document del Prof. Raine Koskima en format File Portable Document (PDF).

Etiquetes de comentaris: , , ,

1 Comments:

Blogger Fundació Bromera said...

Evident, els grans grups mediàtics han fet un esforç important per obtindre una situació de privilegi dins el món digital. Però, per sort, les noves tecnologies (i els bloc són un exemple) ofereixen més possibilitats de participació que altres mitjans. No creus?

1:36 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home